www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
HUSKER DU?  – en gratis teaterforestilling om demens
UDGIVET apr 2018 10

En ældre mand sidder ved et opdækket bord. Han er alene. Han har fødselsdag, så vidt han husker… Det kniber voldsomt med hukommelsen. Men fra tid til anden vælter minderne frem. Minder om kærligheden, familien, fra arbejdslivet, om livets op- og nedture og musik… Altid musik!!

Vanløse Saloner inviterer mandag den 30. april til teaterforestillingen Husker du? – en musikalsk hyldest til glemte minder. Det er teatergruppen Teatergrad, der står bag og opfører teaterstykket, som er et rørende og humoristisk portræt af et liv, hvor hukommelsen er sat ud af spil og hvor musikken bliver nøglen til livet.

”Vi har valgt at afholde denne teateraften som en del af vores tilbagevendende debataftener under navnet Vanløse Saloner. Forestillingen dykker ned i mange af de ting, som vi har svært ved at tale om ved sygdommen. Den henvender sig derfor både til demensramte og deres pårørende (i alle aldre!) men selvfølgelig også alle, som ønsker at blive klogere på sygdommen og dens konsekvenser”, fortæller Henning Foss, der sammen med Vanløse Lokaludvalgs projektgruppe Vanløse Saloner, står bag planlægningen af forestillingen.

Fællesskab omkring sygdommen
Med teateraftenen ønsker Vanløse Saloner at sætte fokus på temaet demens, som flere og flere danskere får tæt ind på livet. Det skønnes, at omkring 80.000 danskere lider af demens og det er hårdt for både den ramte og de pårørende, når hukommelsen svigter. ”Husker Du? taler ikke kun til demensramte, men i lige så høj grad til de pårørende. Vi håber, at teaterforestillingen rejser en sund dialog om, hvad sygdommen betyder for den demente og vedkommendes familie og venner. Vi opfordrer også alle nysgerrige på emnet, som ikke nødvendigvis har sygdommen tæt ind på livet, til at komme og være med – der er garanteret meget at blive klogere på”, slutter Henning Foss.

Efter forestillingen vil det være muligt for publikum at stille spørgsmål om demens både til teatertruppen og en demenskoordinator fra København Kommune.

Bestil billetter
Forestillingen ’Husker du?’ kan opleves i Café Oasen på Kulturstationen Vanløse mandag den 30. april klokken 19. Forestillingen er gratis, men tilmelding skal ske til Mikkel Larsen på mail vanloeselokaludvalg@okf.kk.dk. Der er et begrænset antal pladser.

Inden forestillingen er det muligt at købe et måltid mad i caféen, som kan bestilles ved at skrive til info@oasen2720.dk.

Om Vanløse Saloner
Vanløse Saloner arrangeres af Vanløse Lokaludvalg. Salonerne er debataftener, hvor vanløseborgere med forskellige holdninger og viden inviteres til at gå i dialog og sammen blive klogere ved hjælp af hinanden og på hinanden.