www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Hold Vanløse Ren bliver snart skudt i gang
UDGIVET mar 2018 27

Fra uge 14 og 15 skal du holde øje med veje, stier og pladser i Vanløse – her kan du nemlig opleve Vanløses skoler og institutioner samle skrald for at holde Vanløse ren. 

Hold Vanløse Ren er en årligt tilbagevendende tradition og konceptet er simpelt og ligetil; de tilmeldte skoler og institutioner til Hold Vanløse Ren får en fastlagt rute rundt i lokalområdet, hvor de skal samle skrald samtidig med at de lærer om sortering og genbrug.

Lokale skraldeambassadører med fokus på sortering og genbrug
Der er i alt tilmeldt 998 børn fra Vanløses skoler og institutioner. Og der er brug for de mange gode skraldeambassadører i lokalområdet. Vidste du for eksempel, at det tager naturen op til 500 år at nedbryde en plastikpose og omkring 1.000.000 år at nedbryde en glasflaske? Affald er ressourcer der skal sorteres og genanvendes – de skal ikke bare smides væk. Derfor er Hold Vanløse Ren en fantastisk mulighed for at undervise børn og unge i, hvordan henkastet affald på vejene eller i vores parker via sortering og genbrug kan omdannes til værdifulde ressourcer” fortæller Per Stengade, tovholder for Natur- og Miljøgruppen i Vanløse Lokaludvalg, som arrangerer Hold Vanløse Ren.

Hold Vanløse Ren har desuden vist sig at have en god indflydelse på børnenes forældre, så det er en tradition som er kommet for at blive.

Kontakt
Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at skrive eller ringe til miljømedarbejder Sarah Mughal på: Z28U@okf.kk.dk / 2932 5425.

Hold Vanløse Ren er et samarbejdsprojekt mellem Vanløse Lokaludvalg, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Teknik- og Miljøforvaltningen samt Vanløses skoler og institutioner.