www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap
Bevægende oplevelse om demens
UDGIVET maj 2018 03

Op mod 40 interesserede borgere var mødt op på Kulturstationen, da teatergruppen Teatergrad opførte den roste teaterforestilling Husker du? – en musikalsk hyldest til de glemte minder. Forestillingen handler om en ældre mand på et plejehjem, hvis hukommelsen ikke har det så godt, men mange gode minder vælter frem. Arbejdsliv, kvinder, familien og – musik.

”Demens er en frygtet lidelse, der rammer mange – ældre som yngre, og påvirker endnu flere. Forestillingen blev forløst på en god, humoristisk og rørende måde, hvor musikken spillede en vigtig rolle”, fortæller Henning Foss, medlem af Kultur- og Fritidsarbejdsgruppen under Vanløse Lokaludvalg. Efter forestillingen var spørgelysten stor blandt de fremmødte. De deltog med spørgsmål til emnet og med egne oplevelser. Teatergrad har optrådt med forestillingen over 100 gange, og de besvarede og kommenterede med stor indlevelse.

Lokaludvalget stod bag arrangementet, der er en del af Vanløse Saloner – en række debatarrangementer, der sætter fokus på vigtige og lokale emner. Tidligere har økologi og bæredygtighed, generationsforskelle og kommunalvalg været på programmet. ”Jeg opfordrer alle til at holde øje med kommende Vanløse Saloner, efterhånden som de bliver offentliggjort i lokalavisen og lokaludvalgets hjemmeside. Emnet for næste salon er ikke bekræftet, men vi regner med, at den vil finde sted i starten af efteråret”, afslutter Henning Foss.